Selamat Tinggal 2009 Selamat Datang 2010

Wednesday, December 30, 2009

Pejam celik pejam celik dah nak masuk 2010. Begitu cepatnya 2009 berlalu. Banyak kenangan yang tercoret disepanjang 2009.Ceria Duka Pahit Manis Gembira Terluka semuanya ada. Semoga segala yang berlaku sepanjang tahun 2009 dijadikan sebagai contoh teladan serta iktibar agar 2010 dan tahun2 mendatang tidak akan berulang kesilapan lalu.InsyaAllah. Dikesempatan ini ingin ku hulurkan tangan memohon kemaafan jika terdapat sebarang kesilapan/dosa ngan kowang sama ada sedar atau tidak, secara realiti or dialam maya ni. Aku hanya insan biasa yang tidak lari dari membuat kesalahan.MAAF KU POHON DARI KALIAN.

Pesanku kepada muda mudi jika ingin sambut Tahun Baru sambut la dengan cara yang beretika.Jangan sambut ngan dok terkinja2 kat disko, merempit kat jalanan, berhepi2 kat hotel (ehem2), melalak kat pusat karaok. Biasanya camni la. Allah kurniakan akal ntuk kita berfikir so gunalah ia..

Time awal tahun ni ramai plak yang nak buat azam..Nak kurus la, nak berubah perangai, nak berjaya, nak itu, nak ini, azam itu, azam ini.mcm2 la korang berazam tapi xsampai 2 bulan lepas new year kebanyakannya dah xtau kat mana dah korang letak azam tu.Ingat azam bukan time awal tahun jerk.

Huh panjang plak entry ni.Asalnya nak wish Hepi New Year jerk.hehe.Apa pun selamat tahun baru to All.

Read more...

Radio Online

Tuesday, December 29, 2009

Jom dengar radio online. Macam2 radio kat Malaysia ni ada.Tapi sayang la radio Kelantan xder.heheh.Anyway banyak lagi radio yang leh dengar.Era.fm, THR, Ikim dll. Senang nak install n digunakan. Tapi bergantung gak kepada kelajuan internet kowang.Lau tenet slow cam siput radio ni pon jadi cam siput la..apa2 pon Enjoy!!!

Lau kowang rasa berminat klik gambar untuk download. Lau xnak donlop dok dediam jer la.Credit to http://allinwarez.blogspot.com/

Read more...

Tahniah kepada warga pendidik dan pelajar SMKCR

Sunday, December 27, 2009

LOMPATAN SAUJANA: Keputusan PMR SMK Cherang Ruku menunjukkan peningkatan sebanyak 18.37% iaitu 63.02% berbanding 44.62% pada tahun 2008. 2 orang pelajar memperolehi 9A, 2 orang 8A, 5 orang 7A, 8 orang 6A, 12 orang 5A, 11 orang 4A, 17orang 3A, 28 orang 2A, dan 44 orang 1A. Sekalung tahniah kepada pelajar dan guru pasukan PMR 2009. SMK Cherang Ruku Cemerlang 2010....

Tahniah gak kepada Tuan Pengetua SMKCR.

Read more...

xleh nak online

Saturday, December 26, 2009

sowi la lama xupdate.bukan salah aku tapi stremyx problem da..ni baru dapat online.Alhamdulillah..

Read more...

Majlis Perkahwinan Cikguyiee

Monday, December 14, 2009

MAJLIS PERTUNANGAN
(30/10/2009)
Lebih kurang 20 orang hadir ntuk majlis pertunangan ni.Majlis ala kadar sahaja tp still meriah.7 Bekas dari pihak perempuan (Kek, Tuala, Baju Melayu, Kain Baju Melayu,Buah, Kuih, Susu)7 Bekas dari pihak Lelaki (Kek, Buah, Kain 5 Pasang)MyUncle selaku "Orang Tua"Antara rombongan lelaki yang hadir

MAJLIS PERKAHWINAN
(10/12/2009)
Alhamdulillah lebih kurang jam 2 petang 10 Disember 2009 aku selamat diijabkabulkan. Disaat itu aku "dianugerahkan" satu tanggungjawab yang berat. Bukan senang nak jadi suami tau. Banyak tanggungjawab kena pikul kat dunia ni, kat akhirat lagi la banyak. Ya Allah berikan aku kekuatan...

Merahnya..nasib xder lembu jantan..

Melangkah gagah bak Pendekar...

Ambik berkat pengantin..nnt korang plak nak kawin.hehe

MAJLIS SAMBUT MENANTU
(14/12/2009)
Alhamdulillah syukur ke hadrat Illahi kerana dengan limpah kurnia-Nya majlis berjalan dengan lancar.Pepagi lagi berduyun2 sedara mara datang ntuk tolong buat kerja+sembelih lembu.Dalam pukul 10 pagi gulai dan siap ntuk dihidangkan kepada para tetamu. (Tahniah atas khidmat cemerlang para petugas).

Potong..potong..potong...
Mula memasak2 ekor lembu ditumbangkan
Suasana mula sibuk apabila menjelang tengahari kerana ramai tetamu datang untuk menjamu selera.

Satu kaler ngan rumah da...With mybeloved Mummy
Susana riuh rendah kemudiannya menjadi sunyi sepi apabila sebuah kereta Perdana V6 berwarna hitam berhenti diperkarangan rumah pengantin..

Ketibaan YAB Menteri Besar Kelantan dan isteriBerselera Tok Guru menjamah hidangan kegemaran..ikan keli bakar, sup belut,air kelapa muda,ulam-ulaman dll. Terima Kasih diucapkan kepada Tok Guru dan Datin kerana sudi meluangkan masa datang ke majlis perkahwinan saya.
Alhamdulillah segalanya berjalan seperti yang dirancang.(xleh nak celoteh panjang2 coz nak g basuh kawah ni..adeh)


" Ya Allah kami bermohon kepadaMu agar Engkau kurniakan kami zuriat yang soleh dan solehah untuk memanjangkan generasi umat kekasihMu Nabi Muhammad S.A.W, serta memartabatkan agamaMu dibumi ini..Amin "

PENGHARGAAAN:
Setinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada:
*My beloved mummy
*YAB Menteri Besar Kelantan dan Datin
*Para tetamu
*My Whole Famly
*Sanak-saudara,sahabat handai,jiran tetangga
*Anak2 buah/pelajar2 ku
*Semua yang terlibat secara langsung/tidak dalam menjayakan majlis.

Read more...

Aku kini bergelar SUAMI

Thursday, December 10, 2009

Alhamdulillah dengan sekali lafaz sahaja.

Read more...

Harinya telah tiba...

Wednesday, December 9, 2009

Doakan semoga semunya berjalan dengan lancar.Amin.
antara hantaran yang akan dibawa..xkemas pon lagi..13 bekas kesemuanya..
Kain 5 pasang, kek, pulut, sireh+cincin,buah,sejadah, beg+kasut, kein sembahyang,and tuala.

Read more...

Tok Guru Nik Aziz

Monday, December 7, 2009

Malam tadi tidow lewat..dah nak kol 7pg baru bangun.xmandi terus solat subuh.Hajatnya nak sambung tido coz penat sangat tp mymum plak ajak g rumah MENTERI BESAR KELANTAN @ TOK GURU.Nak jemput datang time majlis perkahwinanku nnt.Walaupun agak sejuk namun kegagahkan jua tangan ini menggapai gayung mencebok air ntuk mandi.Menggigil wo..

Perjalanan dari rumah aku ke kediaman Tok Guru di Pulau Melaka mengambil masa lebih kurang 1jam. Lau aku sesorang less than 1jam tp ngan mymum xleh drive lelaju nnt kena sepit xpun panas telinga kena bebel.So aku terpaksa la mjadi pemandu berhemah drive keter dengan kelajuan 80km sejam atau kurang (tensennya..)

Bagi yang xpenah sampai ke kediaman Menteri Besar Kelantan nah tengok ni la rumahnya.

Xder pakguard, xder polis, xder pintu pagar tinggi..sesiapa sahaja boleh keluar masuk dengan mudah (xmacam rumah menteri2 yang lain). Susah nak cari insan yang macam ni.Satu dalam berjuta pun belum tentu.Tu yang membuatkan aku respect kat Tok Guru. Bukan nak cakap pasal politik just nak cerita tentang realiti..realiti yang korang boleh tengok n nilai.

Kehadiran kami disambut dengan suara merdu pelajar2 tahfiz mengalunkan Al-Quran. Kediaman Tok Guru ni sebenarnya terletak bersebelahan dengan pondok tahfiz

Memandangkan hari ni hari kerja so Tok Guru xder kat umah.Dok kat pejabat. Lau nak jumpa kena la datang hari jumaat. Mmg aku ngan mymum tahu tp nak buat camner sibook memanjang. Tapi xper mymum ni baik ngan Datin (isteri Tok Guru). So mymum jumpa ngan Datin la. Nak jumpa ngan Datin kena masuk ikut pintu belakang n orang lelaki xleh masuk.PEREMPUAN SAHAJA!! ni belakang umah Tok Guru.Lau nak jumpa Datin kena masuk ikut pintu ni.

so aku lepak je la lam keter.Sementara tunggu mymum siap bersembang sempat gak snap satu foto ni

wah ensem gak aku(muakakah).
Dah selesai aku singgah jap umah abang angkat aku Dr.Hamdan (Pakar Bedah) kat Melor ntuk jemput dia datang majlis perkahwinan aku nnt. Pastu balik ikut Pasir Puteh nak beli barang.Pastu g ambik baju pengantin.Balik umah g cari peralatan2 lain ntuk kenduri nnt.
Pepagi lagi turun Maghrib baru sapai umah. Penat wo...



Read more...

Tulus suci dari hati..

Saturday, December 5, 2009

Mungkin ramai dikalangan anda telah membaca karangan ni tetapi bagi mereka yang belum sila la baca. Lawak tol bila baca karangan budak ni.

*klik ntuk besarkan gambar/paparan lebih jelas





Sayangnya karangan seHEBAT ini hanya diberikan 2setengah markah jer.

Read more...

AKU DAN PHOTOSHOP

Thursday, December 3, 2009

Sedar xsedar dah banyak gambar2 yang saya edit menggunakan Perisian Adobe Photoshop. Tapi xder la pro sangat coz xpenah ambik kelas/kursus. Belajar sdirik+surf tenet+try n error je. Mmg suker edit2 gambo ni.. Dulu da sampai berhari2 nak siapkan satu2 gambar.Dah siap mmg pueh ati la.tp skg xleh sangat coz cibuk memanjang. Ni da beberapa gambo yang saya edit guna Photoshop. Kira ok la...

** klik gambar ntuk paparan yang lebih besar

HAIRAN METRO bukan HARIAN METRO

MANDI BUNGA LEPAS TAULIAH LTM

MYFRENZ

SAYA LAM COMP

SMKCR 4EVER

LAWATAN KL-PJAYA

MASKULIN COVER

MYBELOVED MUM

EMOTICON?

SHAH VS SAKURA

SPB CHE MAT

MYSTYLE

CONGRAZ

MYFRENZZ

SINAR HAIRAN

TIRU COVER LINKINPARK(METEORA)


kowang nak buat "trick" camni?klik gambar pastu gambar tu jadi besar?ni da caranya.KLIK SINI.say thankz to UNWANTED86.

Read more...

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP