TOP SECRET : KAJIAN KES : Kenapa Aku Makin Bulat Lepas Kawin...

Monday, March 1, 2010

"Makin bulat ko skarang pas kawin..."
"Amboi bahagia pas kawin badan makin kembang"
"Selera la makan sejak ada bini yer.."
tu la antara kata2 yang sering kedengaran kini bila member n cikgu cikgu jumper aku skg..2,3 ayat kat atas tu xper lagi..sedap lagi didengar.tp bila pelajar pendidikan khasku yang 'jujur' bersuara....
"cikgu ni makin boroi la" "kenapa perut cikgu makin buncit?"

adeeeh pedih cuping telinga aku...
Betol ke aku makin "membesar" atau pakaian aku yang makin "mengecil" kerana kesan sampingan apabila dibasuh secara berulang2 menggunakan mesin basuh automatik 14kg berjenama toshiba yang dibeliku hampir setahun yang lalu?

Nak tak nak kena terima kenyataan juga bahawa aku semakin 'membesar' atau kata pelajar ku aku semakin boroi...
Sebelum aku kawin berat badanku adalah sekitar 70kg. Lepas kawin xberani lagi nak timbang takut rosak...

Ni la 'transformasi' tubuhku dari dulu sampai sekrang...
masa ni berat aku 45kg jermasih 'ramping'
aiyo...

Erm nak buat camner pas kaween wife aku slalu jer masak sesedap.xmampu aku nak menolaknya.paling tidak kerepek satu bekas ada kat atas meja...ngah ngadap comp tetiba sampai tea o ais/carrot susu/air tembikai/paling koman ais kosong kompem ada.
Nak wat camner dah wife suker masak.
cam hari ni..balik skool makan nasi..petang minum air sirap pandan,malam makan nasi,pas makan nasi digorngnya plak ayam KFC dan ubi kentang, tambah plak ngan air yeo's kacang soya, pencicicah n mayonis...abis sepinggan.

so siapa yang harus dipersalahkan?AKU yang suka makan..myWIFE yang suka memasak?mak aku yang suka membebel (huh? cayang mak)

~Anyway terima lah aku seadanya aku~

2 orang cute lagi baik hati telah berkata:

ahmad humairi March 1, 2010 at 5:15 PM  

salam,

pengalaman yang seharusnya dilalui...macam aku jugak la,
masa belajo...kurus sekeping,
dah kawen...gemok,
sekarang dah kuyus balek...

dunia pusing-pusing,
tak usah pening.

alhamdulillah atas segalanya.

unwanted March 15, 2010 at 5:57 AM  

aahh.
betul gak tak leh tolak kalau sudah terhidang..:)

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP