Hari yang duka??

Sunday, July 26, 2009

Pesan orang tua-tua "jangan terlalu kuat ketawa nnt anda akan menangis"..aku akui pesanan tersebut.seperti post aku semalam, aku ceritakan bahawa semalam adalah hari y ceria buat aku..samapai malam pon still ada xtvt y menceriakan aku iaitu bbq bsama myfamly.

hari ini tidak seperti semalam..kurang lebih pukul 1pagi td mak aku kejutkan aku...dalam mamai aku bangun.dah la pukul 12 lebih baru aku tidow.CHALET KENA MASUK PENCURI!!tu y mak aku kata membuatkan aku terkejut.selama ni chalet kepunyaan keluarga aku xpenah kena masuk pencuri.ni kali pertama.

Kesian kat penyewa tu, baru tinggal jap chalet pegi mancing ngan famly.Balik tengok tingkap kena pecah.Geriji besi tidak mampu menyekat kebijaksanaan kepala hotak pencuri.Sekali dia pakai kayu ambik barang daa...(pandai gak pencuri ni,lau masuk u mesti kurang2 dapat 3.00 evry sem ni)

Duit rm50,kad pengenalan 3, surat beranak 5, buku bank 4, atm card, surat gadai n macam2 la da kat lam handbag y kena kebas tu.

kol 1.30 pagi aku n mak aku temankan penyewa tu g balai.nasib la dia pelanggan tetap aku senang sket nak jawab.pi mai pi mai kol 3pg still kat balai lagi.Kena tunggu plak polis dari IPD datang ambik gambar n keterangan.


kol bape pon aku xtau tido mlm td..kol 6 dah kena bgn g skool.ikutkan mmg nk ambk mc tp sayang la plak.aku gagahkan jua g skool.balik skool ptg aku tdow jap.belah mlm kena g main futsal ngan geng2 cikgu skool aku n skool laen.ni baru balik la ni..perggghhhh penat.


Secara kasarnya mmg hari ni hari y bad luck bg aku tp realitinya hari ini adalah tanda kasih sayang Allah kepada aku.Allah hanya menguji hambanya yang Dia sayang.Jadi aku anggap ini adalah nikmat daripadaNya supaya aku lebih dekat dan selalu mengingatiNya.InsyaAllah.

0 orang cute lagi baik hati telah berkata:

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP