hari yang CERIA

Saturday, July 25, 2009

Hari ni pepagi lagi dah bangun.janji ngan cikgu Dah nak g ambik rambutan umah dier.aku dah janji ngan kawan n 3 orang pelajar aku nak joint sama.b4 dis xpenah ktorang kuar sesama.best plak rasanya.riuh rendah kereta ngan galagat n perangai memasing.xhenti2 dok gelak.sampai jer kat umah kak dah terus dia hidang durian+rambutan+salak+kiuh muih.best woo....cayalah kak dah!!

pas makan terus g belakang umah kak dah rembat buah rambutan.merah menyala semua.pokok plak rendah.leh ambik buah rambutan ngan tangan jerk.ape lagi we'll pon terkam la..mana tahan tengok cute jer rambutan tu...sekali semut banyak la plak..abis satu badan kena hurung semut.tp xper janji dapat makan rambutan manis.

lam 3 plastik besar gak dapat rambutan.esok dapat makan ramai2 kat skolah.

Ikut perancangan pas g umah kak dah terus nak balik tp bebudak ni xpuas lagi nak jejalan.so cikgu y sporting n hensem ni pon bawa la bebudak ni round2 sampai la kat..

BUKIT KELUANG TERENGGANU DARUL IMAN.

ambik korang.nak jejalan sangat.sampai terengganu aku bawa.pueh hati?da y siap mandi lagi tu (cam la umah dia jauh dari laut)tp xper.layan jerk.
pas dah pueh mandi n sembang2, bawa budak ni makan plak,cian diaorang lapo.mana tak nyer, hyper sangat.

haaa... makan jangan tak makan...

Pastu kitorang balik.brenti umah member aku tompang solat zohor jap. pas solat makbapak diorang plak pelawa makan durian.REZEKI JANGAN DITOLAK, tu memang prinsip aku zaman berzaman.tambah lak lau pasal makan.hehe.

yummy!!!

Lepas rembat durian hantar plak bebudak ni balik umah...
Tp keHEPPIEan aku ntuk hari ni xberakhir kat situ.Sebelah malam plak aku,mymum,n sedara mara,uncle n auntie pakat ramai2...





Alhamdulillah hari ni merupakan hari yang ceria buat aku.dat why b4 tidow ni aku share ngan korang pengalaman aku ni.mana la tau kot2 esok aku dah xberkesempatan lagi nak share ngan korang.aku muhasabah diri aku kejap,lam aku ceria+gembira hari ni,berapa kali aku lafazkan Alhamdulillah tanda bersyukur dengan nikmat y diberikan oleh Allah kepada aku..Seiingat aku tiada sepatah pon perkataan tu keluar dari mulut aku hari ni.........ikutkan hari ni hari yang ceria ntuk aku tapi realitinya hari ini merupakan antara hari yang PALING SEDIH buat aku sebagai seorang muslim....


*Ingat kata-kata mawi dulu: "WORLD-WORLD JUGAK,AKHIRAT JANGAN LUPA"

0 orang cute lagi baik hati telah berkata:

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP